Header image

Nieuwe college van Oost-Gelre geinstalleerd

OOST-GELRE - Het nieuwe college in Oost-Gelre is dinsdagavond geinstalleerd tijdens de raadsvergadering op het gemeentehuis in Groenlo. Vandaag is meteen de eerste werkdag voor de nieuwe wethouders.

Bart Porskamp (VVD), Karel Bonsen (VVD), Jos Hoenderboom (CDA) en Marieke Frank (CDA) werden door de gemeenteraad unaniem benoemd als wethouders. De benoeming van Marieke Frank verliep niet helemaal zonder opmerkingen. De benoemingscommissie van vier raadsleden maakte een opmerking over de voor wethouder Frank voorgestelde portefeuille. Omdat haar echtgenoot actief is in een toeristisch bedrijf in Groenlo stelde de commissie voor om haar niet verantwoordelijk te maken voor het onderdeel recreatie en toerisme.

Het coalitieakkoord dat dinsdagavond door CDA en VVD werd gepresenteerd werd niet raadsbreed aangenomen. Het akkoord wordt alleen gesteund door de Nieuwe Liberalen Oost Gelre, de weerstand komt van D66, PvdA en Onafhankelijken Oost Gelre.Tegelijk werd er afscheid genomen van wethouders René Hoijtink (OOG) en Vincent van Uem (OOG). Hun officiele afscheid is op 30 mei vanaf 16.00 uur bij Loco in Lievelde.

Voor de vier nieuwe wethouders uit de raad komen vier nieuwe raadsleden terug: Dennis van Loon, Ruud Krabbenborg, Fioana Algera-Dorenbos en Alfred Wopereis. Tenslotte werden met de heren Schenk, Hummelink en Boschker nog 3 commissieleden benoemd. Voor iedereen waren er bloemen en de hartelijke felicitaties van collega's, familie en vrienden.

Foto: Gemeente Oost GelreAnder nieuws