Header image

De Graafschap staat voor belangrijk uitduel tegen Emmen.

De Graafschap staat voor een hele belangrijke wedstrijd tegen medepromovendus FC Emmen. Op vrijdagavond reizen liefst 375 Superboeren de ploeg achterna naar De Oude Meerdijk. Ook trainer Henk de Jong kent de belangen van de wedstrijd en blikt vooruit op het treffen.

 

"Morgen gaat het weer los", opende De Jong na de afsluitende training op donderdag. "Ik verwacht dat we tegen Emmen meer gelijkwaardig zijn dan in de wedstrijd tegen Groningen. Daarin hadden we het vooral lastig in de handelingssnelheid. Maar ook morgen wordt het een lastige pot, op kunstgras. Het is een belangrijk duel, maar tegen Emmen wordt de competitie niet beslist. Komen we op vier of zes punten, dan hebben we een wereldstart. Dat zou natuurlijk prachtig zijn."

 

Volgens de coach van de Superboeren moeten zijn mannen wennen aan het Eredivisie-niveau. "We zijn minder dominant dan vorig seizoen en krijgen minder kansen. Maar dat geldt ook voor onze tegenstander van morgen", zei De Jong. "Het tempo is heel anders dan in de Eerste Divisie, daar moeten we goed mee omgaan. Tegen Groningen speelden we te bescheiden. Het gaat ook om de strijd en passie - dat moeten we tegen Emmen laten zien. We gaan vol voor de zege."

 

Bron: De Graafschap.Ander nieuws