Header image

De Graafschap schiet voetbalclubs te hulp

Doetinchem - De Graafschap schiet convenantpartners OBW uit Zevenaar, FC Trias uit Winterswjk en vv Vorden te hulp. Na het afgelasten van een voetbalclinic van Sporting Events in de naam van het Duitse FC Schalke 04, organiseren de Superboeren nu een clinic.

 

“Vanwege het faillissement van de organiserende tussenpersoon kon dit, ondanks door de ouders gedane betalingen, geen doorgang vinden”, zo legt Nico Ruikes, voorzitter van OBW, uit. “De aansprakelijkheidsstelling aan het failliete bedrijf Sporting Events heeft tot niets geleid. Daarna hebben wij een morele aansprakelijkheid neergelegd bij Schalke 04. De eerste reacties hierop waren teleurstellend. In een laatste creatieve poging hebben wij hulp gevraagd aan De Graafschap.”
 

Met resultaat, want de spelertjes van OBW, FC Trias en Vorden zijn in de herfstvakantie welkom op De Vijverberg. “Daar zullen zij een voetbalclinic van circa anderhalf uur gaan volgen met academie-trainers van De Graafschap én drie trainers van Schalke 04, die dan overkomen vanuit Gelsenkirchen.” Ook volgt nog een stadionbezoek aan het Schalke-stadion. “Onze waanzinnige dank gaat uit naar De Graafschap Pincvision Voetbalacademie”, besluit Ruikes.

 

Door Mediapartner Regio8.Ander nieuws