Header image

Winterdrums onderdeel van Nationaal Theaterweekend 2018

Winterswijk - Drumshop Interdrum en muziekvereniging Excelsior organiseren dit jaar voor alweer de 9e keer het slagwerkfestival Winterdrums. Doel van het festival is om te laten zien hoe leuk en veelzijdig slagwerk is. Doel van het Nationaal Theaterweekend is om heel Nederland op een laagdrempelige manier te laten zien hoe leuk theater is. Winterdrums past dan ook perfect in het Theaterweekend. Voor slechts €5,- kan het publiek de hele middag vertoeven in de aangename ambiance van Theater de Storm én genieten van slagwerkmuziek.

 

Diverse slagwerkgroepen maken deze middag hun opwachting en zullen het publiek meenemen in de veelzijdige wereld van slagwerkmuziek. Het bij het grote publiek bekende trommelen is slechts een klein onderdeel van het slagwerk. Slagwerk kent namelijk een enorme diversiteit aan percussie-instrumenten en ook de muziekstijlen zijn veelomvattend. Van ritmisch tot melodisch en van bombastisch tot intiem. Dit zal de bezoeker bij binnenkomst al duidelijk worden, wanneer zij wordt ontvangen met een verrassend optreden!

 

De middag wordt afgetrapt door Slagwerkgroep Markelo, gevolgd door de  slagwerkgroep van muziekverenging Excelsior. Enkele maanden geleden brachten de slagwerkers van Excelsior nog een show met slechts behulp van klompen, plastic buizen en hun eigen lichaamsdelen (zogenaamde ‘body percussion’) op de verschillende podia in China. Voor Winterdrums hebben ze een sfeervol concertprogramma voorbereid met o.a. de titelmuziek van de serie ‘Game of Thrones’. Hierna maken Concordia Beltrum en de KWOV het eerste blok spetterend af. De optredens zijn afwisselend in de theaterzaal en de feestzaal van de Storm. Hierdoor hoeft geen optreden gemist te worden! Na de eerste pauze nemen Amicitia Rietmolen, Volharding Borculo en AOV Aalten de stokken over voor wederom een pittig staaltje slagwerkmuziek. Het laatste deel van de middag wordt ingevuld door Volharding Beek, Advendo Lochem en Full Power uit Eibergen zorgt voor een spectaculair slot!

 

De deuren van Theater de Storm zijn zondag 28 januari vanaf 11.30 uur geopend. Gasten worden muzikaal verwelkomd, waarna om 12.00 uur het officiële programma zal starten. De middag eindigt rond 17.00 uur. De bar is de gehele middag doorlopend geopend. Vrij in- en uitlopen is door de festivalopzet van Winterdrums mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.excelsior-winterswijk.nl. Op de facebookpagina van Excelsior Winterswijk zullen de slagwerkgroepen zich in de weken voorafgaand aan Winterdrums voorstellen in een vlog. Houd de pagina daarom goed in de gaten!
Ander nieuws