Header image

Welke treinen en bussen rijden er niet maandag en dinsdag?

ACHTERHOEK - Moet je maandag of dinsdag met de trein of bus? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk pech. Er wordt dan namelijk gestaakt in het streekvervoer. Dit betekent dat veel treinen en bussen niet rijden. 

Maar welke treinen en bussen rijden dan niet? FNV-bestuurder Lutz Kressin gaf vanochtend uitleg in de Gelre FM Ochtendshow. "Maandag en dinsdag rijden alleen de NS. Voor de rest is het hele ov, als zijnde regionale treinen van Arriva, Keolis, Syntus noem maar op, die rijden niet."

Ochtendjock Jesse Sprikkelman vroeg zich af of staken wel de beste oplossing is. "Liever niet", zegt Kressin lachend. "We zijn vanaf september 2017 aan het onderhandelen. We hebben op 4 januari de eerste keer gestaakt. Er kwam een zogenaamd resultaat dat we aan de leden voorgelegd hebben. Dat was niet voldoende. De werkgevers waren alsmaar aan het vertragen. En gisteren bij de rechter konden ze ook niet zeggen dat we nog ver uit elkaar liggen. Terwijl ze eerder suggereerde dat het nog een fluitje van een cent is. Maar dat is het dus niet." 
Ander nieuws