Header image

SP: ‘Het Plein is een fout bedrijf’

LOCHEM - De stekker gaat uit omstreden sociale dienst Het Plein. Deze organisatie verzorgde onder andere de uitkeringen voor de gemeenten Lochem en Zutphen. Toeval of niet, de Zutphense SP nam Het Plein mee in hun verkiezingsmanifest. 

“Het plein is een groot dolhof. Dus een heel goed besluit van de wethouders van de gemeente Zutphen en Lochem om het plein nu te opheffen. Want dit de enige manier om het weer overzichtelijk te maken voor mensen” legt fractievoorzitter Mathijs ten Broeke uit in het Achterhoekse nieuws op Gelre FM. “Wel is het natuurlijk zonde van de twee miljoen euro die er vorig jaar nog tegenaan is gegooid, om het plein op te lappen. Om het bedrijf nog te redden. Toen zei de SP al, dit heeft geen zin. Het maakt niet uit hoeveel geld je er tegenaan gooit, maar het is een fout bedrijf dat mensen niet helpt.” 

Ten Broeke heeft nog wel een tip: “Als het college nou verstandig is, en nog iets overneemt niet het verkiezingsmanifest van de SP want opheffen van het plein noemde wij ook, dan zorgen zij ook dat er één banenloket komt en één uitkeringsloket waar mensen echt geholpen worden in plaats van verdwalen en waardoor ze in de problemen komen. 

Gerelateerd: De stekker gaat uit omstreden sociale dienst Het Plein
Ander nieuws