Header image

De stekker gaat uit omstreden sociale dienst Het Plein

LOCHEM - De gemeente Lochem en en Zutphen trekken de stekker uit de omstreden organisatie Het Plein. Dat betekent dat de gemeenten deze taken anders gaan organiseren, waardoor zij beter sturing kunnen geven aan de uitvoering van hun taken

Het Plein is een gezamenlijke sociale dienst van de gemeente Zutphen en Lochem. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor uitkeringen in diezelfde gemeente. 

Het gaat al lange tijd erg slecht met Het Plein. Er zijn vele klachten en er is weinig tevredenheid over hun manier van werken, blijkt uit berichtgeving van LokaalGelderland. In maart van dit jaar is ook de tijdelijke directeur vertrokken, dit maanden voordat zijn contract afliep. 

Het streven van de gemeenten is dat Het Plein per 1 januari 2019 stopt met bestaan. Inwoners kunnend an bij hun eigen gemeenten terecht voor de zaken die Het Plein nu afhandelt. 

Plaatsvervanger

Zutphen besloot eerder al een eigen werkbedrijf op te zetten. In het werkbedrijf wordt een groot deel van de Zutphense taken op het gebied van Werk ondergebracht. Momenteel worden deze taken door Het Plein uitgevoerd. De gemeente Lochem neemt binnen afzienbare tijd een besluit over hoe de dienstverlening dichterbij en effectiever georganiseerd kan worden, melden ze: “Uitgangspunten hierbij zijn dat er meer inwoners, duurzaam, aan het werk geholpen moeten worden, dat elke Lochemse inwoner zich nuttig en gewaardeerd voelt en dat de persoonlijke situatie het vertrekpunt is.”

Gerelateerde berichten

De uitgebreide verklaring van de gemeenten (persbericht)

Het dossier met berichtgeving over Het Plein

Door: mediapartner LokaalGelderland
Ander nieuws