Header image

Wehmerstraat in Aalten in actie voor veiliger verkeer

AALTEN -  De scholen zijn weer begonnen dat zal niemand ontgaan zijn. Maar is de automobilist wel goed voorbereid op deze verandering na de vakantie? De bewoners van de Wehmerstraat in Aalten vinden van niet. Het is opvallend hoe hard er gereden wordt in de Wehmerstraat waar eigenlijk maar 30 km per uur mag worden gereden. 
 

Container met 30 Km sticker aan de Wehmerstraat (Foto: Gelre FM)
 

Deze maximumsnelheid geeft een veiliger en rustiger leefomgeving, maar ook voor de kinderen die naar school gaan of van school weer naar huis is het van belang dat het gemotoriseerde verkeer rustig rijdt. Met een rustiger rijgedrag is er een kleinere kans op ongelukken. De Wehmerstraat telt een tweetal basis scholen. één in het begin van de straat en één aan het einde van de straat. 


Initiatief nemers Jan en Colette Tuntler hebben contact gezocht met Veilig Verkeer Nederland en hebben samen het idee bedacht om 30 Km / Dank U stickers te plakken op de zijkant van de groene en/of containers. Omdat deze containers regelmatig maar niet dagelijks aan de kant van de weg staan is het opval effect groter dan met een gewoon verkeersbord. 


De bewoners van de Wehmerstraat hebben op 31 Augustus voor het eerst de met sticker beplakte containers aan de kant van de weg gezet.


Bekijk hieronder de foto'sIMG_7965.jpg
IMG_7934.jpg
IMG_7966.jpg
IMG_7967.jpg
IMG_7968.jpg
IMG_7969.jpg

Ander nieuws