Header image

Bibliotheek Oost-Achterhoek opnieuw gecertificeerd

ACHTERHOEK - De Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft voor de derde keer op rij de landelijke certificering binnengehaald. De Stichting Certificering Openbare Bibliotheken heeft voor vier jaar haar goedkeuring gegeven aan de Bibliotheken in Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

Wethouder Rik Gommers bevestigde afgelopen vrijdag het certificeringsbordje in hal van de Bibliotheek Winterswijk. “Een bibliotheek met een certificaat biedt een constante kwaliteit van producten en dienstverlening aan hun klanten. Het certificaat maakt zichtbaar dat onze bibliotheek aan de landelijke normen voldoet. Dat is iets waar we trots op mogen zijn”, zei wethouder Gommers.

De Stichting Certificering Openbare Bibliotheken (SCOB) heeft als doel het bevorderen van de kwaliteit van Nederlandse Openbare Bibliotheken. Bij deze auditronde is er met name gekeken naar de toekomstbestendigheid van de Bibliotheek. Daarbij constateerden de auditoren dat de Bibliotheek volop samenwerkt met het onderwijs en andere organisaties. Bijzonder vindt men in Winterswijk de samenwerking met het Gerrit Komrij College, de Post en de Sociale Dienst Oost Achterhoek. Bij deze laatste twee gaat het met name het bestrijden van laaggeletterdheid en het op weg helpen van inwoners bij het omgaan met digitale media en overheidswebsites (Digisterker).Ander nieuws