Header image

Achterhoekse driebanden derby in Lochem

LOCHEM - In Lochem staat komende zondag een onvervalste Achterhoekse derby in het driebandenspel op het programma. Bousema ontvangt dan in een vierpunten wedstrijd streekgenoot De Veemarkt uit Doetinchem.

“Dit wordt voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Voor ons om na twee verloren wedstrijden op rij  het thuispubliek de eerste thuisoverwinning te presenteren en voor de gasten om dat te verhinderen aangezien zij nog geen enkel punt hebben verzameld. Alle partijen zullen ongemeen spannend zijn en met name de vorm maar ook wie heeft het eerste de controle over de ballen heeft zal doorslaggevend, en misschien wel bepalend voor de uitslag, zijn”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

 

Hij had graag zo sterk mogelijk willen spelen, maar Martin Horn zal deze zondag niet van de partij zijn. Murat Naci Coklu, verliezend finalist tijdens de World Cup in Korea, speelt op plek één, Stefan Galla speelt op twee , Wesley de Jaeger gaat op drie spelen en plek vier is voor de Almeloër John Schollink.

 

De opstelling van de tegenstander is nog niet helemaal zeker, maar het komt zo goed als zeker tot een Turkse ontmoeting op plek één, want Tayfun Tasdemir zal voor de Doetinchemse formatie als kopman fungeren. Murat Can Capak gaat op twee spelen, plek drie is voor Huub Wilkowski en plek vier wordt ingenomen door Ramazan Durdu.

 

De eerste ballen aan de Zutphenseweg in Lochem gaan om 13:00 uur rollen.Ander nieuws