Header image

Projectweek Actief Burgerschap Marianum Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Vandaag is de eerste dag van de projectweek Actief Burgerschap van het Marianum Lichtenvoorde. Als onderdeel komen er verschillende groepjes kinderen bij Gelre FM om een workshop te volgen. 


Van woensdag 11 oktober t/m vrijdag 13 oktober houdt het Marianum projectdagen op school voor de onderbouw vmbo, havo en vwo met dit jaar als onderwerp Actief Burgerschap. Hierbij is het de bedoeling dat kinderen verschillende workshops, op school en buiten school, gaan volgen om meer te weten te komen over Actief Burgerschap. Eén van deze workshops is bij Gelre FM.


Bij workshops van Gelre FM krijgen de kinderen eerst een presentatie met uitleg over het radiostation. Daarna worden ze verdeeld in twee groepen. De ene groep gaat naar de redactie om te leren over journalistiek en de andere groep blijft beneden om te kijken en te leren hoe je radio maakt.


De kinderen helpen ook nog een handje mee dus als je oplet hoor en zie je nog regelmatig radioberichten en stukjes op de site van deze kinderen voorbijkomen deze dagen.Ander nieuws