Header image

Partoli drie keer op de planken met ‘Hielemaol Hoteldebotel’

LIEVELDE - Toneelvereniging Partoli uit Lievelde speelt op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 februari de klucht 'Hielemoal Hoteldebotel' in Herberg Erve Kots.

Bertus en Sientje runnen al jarenlang een klein knus Hotelletje, gelegen op een prachtige plek in de Besselink Schans. De laatste jaren hebben ze qua onderhoud en investering niks gedaan aan het pand waardoor het ietwat gedateerd en oubollig oogt en niet geheel meer voldoet aan de verwachtingen van de gasten. De prachtige omgeving compenseert echter deze gebreken. Dit alles heeft te maken met het feit dat het echtpaar graag wil stoppen om van hun welverdiende pensioen te gaan genieten, daarom staat het hotel al een poosje te koop.

ls er zich dan eindelijk iemand meldt die het hotel wil kopen is hen er alles aan gelegen om een goede indruk op hem te maken, ook het personeel zal alles uit de kast moeten halen om de koper positief te beïnvloeden. Of die boodschap overkomt is, gezien hun reputatie, op z'n minst twijfelachtig. Naast de potentiele koper maakt ook nog een aantal gasten hun opwachting in het hotel, alwaar ze met stijgende verbazing de ontwikkelingen volgen. Dan is daar ook nog ene Geert, een iets te opdringerige buurman die te pas en te onpas binnen komt vallen.

Bertus en Sientje zijn er alles behalve gerust op of de koop uiteindelijk door zal gaan en als tenslotte blijkt dat de nieuwe eigenaar heel andere plannen heeft met het hotel, wordt met behulp van één van de gasten wederom alles uit de kast gehaald het hotel te behouden, hierbij wordt ook een dringend beroep gedaan op het personeel. Het karakteristieke hotel mag zeker niet verloren gaan. Het gevolg… volop komische ontwikkelingen en doldwaze situaties.

Partoli speelt op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 februari in Herberg Erve Kots aan de Eimersweg in Lievelde. Aanvang telkens om 20.00 uur.
Kaarten in de voorverkoop kosten 7 euro. Deze zijn verkrijgbaar tot en met 7 februari bij: Café de Barbier, Herberg Erve Kots te Lievelde, Albert Heijn en Henk Stevens Schatbergstraat 38 te Lichtenvoorde. Aan de zaal kosten de kaarten 9 euro.Ander nieuws