Header image

Orkest van defensie (RFGGJ) geeft een concert in Groenlo

GROENLO - Het orkest van Defensie (RFGGJ) geeft op zaterdag 18 november a.s. een concert in Groenlo ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Seniorenorkest De Achterhoek in de Mattelier.

 

Het seniorenorkest de Achterhoek bestaat dit jaar 25 jaar en heeft
ter gelegenheid daarvan een orkest van Defensie uitgenodigd. De RFGGJ "Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers" van de Koninklijke Landmacht zal op zaterdagavond 18 november in het nieuwe theater De Mattelier te Groenlo een concert verzorgen.


De aanvang is 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur. De entree is slechts € 5,- Dat is inclusief garderobe en een drankje. Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen bij de penningmeester Huug Haytink: huughaytink@gmail.com. U kunt deze dan afhalen en betalen aan de zaal. Aan de zaal zijn natuurlijk ook kaarten te koop, zolang de voorraad strekt.


De Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' (RFGGJ) is een van de professionele muziekkorpsen van de Nederlandse krijgsmacht. Het is verbonden aan het Garderegiment Grenadiers en Jagers. In feite is het korps geen fanfare, maar een koperensemble, aangevuld met slagwerk. Het bestaat uit 21 muzikanten en een vaste dirigent. De dirigent is momenteel kapitein Harry van Bruggen. Het orkest bestaat sinds 5 september 2005. De RFGGJ is onderdeel van de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso". Er wordt regelmatig gezamenlijk met deze kapel opgetreden. Bijvoorbeeld tijdens Prinsjesdag en bij internationale militaire taptoes. Daarnaast verzorgt de RFGGJ ook veel zelfstandige optredens. Hierbij moet vooral worden gedacht aan militaire ceremonies. Ook worden buiten het verband van de landmacht optredens verzorgd. Speciaal voor deze avond is dat de RF GGJ onder leiding staat van gastdirigent Frenk Rouschop.

 

De RFGGJ zal tijdens het concert op zaterdag 18 november 2017 een prachtig afwisselend programma ten gehore brengen. Het belooft voor de muziekliefhebbers een geweldige avond te worden in het nieuwe sociaal cultureel centrum theater De Mattelier in Groenlo.

 

Het seniorenorkest is een enthousiaste club van ongeveer 50 blazers en slagwerkers die elke donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur repeteert in Cultuurhuis 't Spieker te Eibergen. De leeftijd van de dames en heren varieert van 45 tot 90 jaar. Een groot deel van de muzikanten is tevens lid van de lokale muziekvereniging in zijn of haar woonplaats. De leden komen uit de hele Achterhoek en een deel van Twente. Sommigen spelen al hun hele leven, anderen zijn herintreders of laatbloeiers. De seniorenorkesten vullen een gat in de markt voor wat betreft overdag repetities of optredens omdat leden van reguliere orkesten doorgaans overdag werken.

 

Het seniorenorkest de Achterhoek staat o.l.v. Willem Loff en treedt ongeveer 8x per jaar op. Dit is voor het orkest in principe ook voldoende. Dit jaar zijn er optredens in Lochem, Rijssen, Barchem, Hengelo (G), Varsseveld, Ahaus en Zutphen. Op 21 december geeft het seniorenorkest 's middags een kerstconcert in Het Spieker te Eibergen. Zie voor meer informatie de website: http://www.seniorenorkestdeachterhoek.nl of op de facebookpagina.Ander nieuws