Header image

Koploper gezocht!

OOST GELRE - De gemeente Oost Gelre is op zoek naar sportverenigingen die een gezonder assortiment in de kantine aan willen bieden. Eén koploper ontvangt advies en begeleiding van Team:Fit om de stap te zetten naar een gezondere sportkantine. Door een samenwerking tussen Team:Fit en Achterhoek in Beweging ontvangt in elke gemeente één sportvereniging extra ondersteuning.


De kantine is de plek waar leden van sportclubs vaak voor en na een training of wedstrijd te vinden zijn. De kantine vormt het sociale kloppende hart van een vereniging. Veel leden en bezoekers nemen dan iets te eten en te drinken. Patat, snoep, chips, frisdranken en bier zijn vaak in het assortiment te vinden. Een gezonde keuze is vaak niet makkelijk te maken. Dat is opmerkelijk, want het blijkt dat bezoekers best wel een gezondere keuze willen maken.
 

Steeds meer sportclubs hebben het stimuleren van een gezondere leefstijl op de agenda staan. Team:Fit helpt sportclubs en -accommodaties bij het gezonder maken van hun kantine. Niet door patat te verbieden, maar door daarnaast iets gezonds aan te bieden en dat goed zichtbaar te maken. Zo wordt de gezondere keuze de makkelijke keuze.
 

Voor één koploper in de gemeente Oost Gelre is er gratis ondersteuning van een Team:Fit Coach. Samen met de club gaat de Team:Fit Coach aan de slag met het stap voor stap gezonder maken van de kantine. Er zijn al meer dan 1.200 sportkantines door heel Nederland aangesloten bij Team:Fit. Zij zetten allemaal stappen op weg naar een gezonder aanbod.
 

Uitreiking van de Gezonde Sportkantine
 

Wil je met jouw club of accommodatie ook aan de slag met gezondere voeding in de kantine? Stuur dan voor maandag 7 mei een e-mail naar josien.terbeek@achterhoekinbeweging.nl(link stuurt een e-mail). Geef in een korte motivatie aan waarom jullie vereniging de koploper in Oost Gelre moet zijn. Op maandag 21 mei ontvangen alle uitgekozen Achterhoekse koplopers een bericht. Voor alle koplopers in de Achterhoek is er op maandag 18 juni een gezamenlijke kick-off.Ander nieuws