Header image

Brochure ‘Bescherm de berm’ gelanceerd

OOST GELRE - Daar staan we dan, dinsdagmiddag in het buitengebied van Vragender. Een bijzonder moment. Wethouder Vincent van Uem overhandigt persoonlijk de bermenbrochure aan Harrie Krabben. Harrie is zelf boer, maar ook fanatiek betrokken bij de natuur: “We moeten zuinig zijn op de bermen. En daarvoor hebben we elkaar nodig. Samen kunnen boeren, inwoners van het buitengebied en natuurorganisaties het verschil maken!”


Het belang van de berm is een hot item. Niet voor niets is ook de pers goed vertegenwoordigd bij dit moment. Wethouder Van Uem vertelt: “Dit jaar vragen we speciale aandacht voor de bermen in onze gemeente. Want de bermen zijn heel belangrijk voor de natuur en voor onze voedselketen! Inwoners zijn zich nog te vaak onbewust van het nut en noodzaak van de bermen. We hebben eigenlijk een heel simpele boodschap: ‘Draag ook iets bij en laat de berm met rust!’”
 

Bermen hebben hun functie voor de weg en de waterafvoer. Maar het zijn ook gebiedjes waarin planten en dieren leven. Denk bijvoorbeeld aan insecten zoals vlinders en bijen, vogels en kleine zoogdieren. Deze dieren leven van de grassen en kruiden die in de bermen groeien. Daarom is het belangrijk dat we onze bermen goed beschermen.
 

Om het belang van de berm te onderstrepen ontvangen bewoners van het buitengebied deze week een bijzondere brochure. De brochure ‘Bescherm de berm’ geeft niet alleen informatie. Het is ook een spel om op een regenachtige middag gezellig samen te spelen. Daarnaast is in de brochure een fietsroute van de mooie leefomgeving te vinden!
 

Download de brochure (pdf 4,2 Mb)

 

Wethouder Vincent van Uem en de heer Krabben staan in de berm met elkaar te praten

Foto: Wethouder Vincent van Uem met Harrie Krabben uit Vragender. De heer Krabben zet zich op verschillende manieren in voor het behoud van bloeiende bermen in Oost Gelre.Ander nieuws