Header image

Alzheimer Café Lichtenvoorde over het regelen van zorg

LICHTENVOORDE - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

Het thema van deze maand is: Hoe regel ik zorg en wat komt er bij kijken als opname in zicht komt?

Zoekt u zorg die goed bij u past? Dan komen er veel vragen op u af. Over het aanvragen van een zorgindicatie, de eigen bijdragen en extra kosten. Wanneer is de tijd “rijp” voor het aanvragen van zorgindicatie? Hoe regelt u een aanvraag voor zorg thuis of een eventuele aanvraag voor opname? Wat houdt de Wet langdurige zorg (Wlz) in. Het is een lastig vraagstuk als je dit voor je partner of ouder moet doen. Wat als er geen opnamewens is, maar de zorg thuis zo intensief en hoog in kosten wordt, dat een opname onder de Wlz logisch wordt? Is het nog veilig en verantwoord om thuis te wonen? Wie is hier verantwoordelijk voor? Tijdens het Alzheimer Café zal Marion Versteeg, zorginhoudelijk adviseur Wlz van zorgkantoor Menzis, ons wegwijs maken in de mogelijkheden van passende zorg.

Wanneer: woensdag 25 april 2018

Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411Ander nieuws