Header image

Al 32 jaar lang een Kei van een festival!

LICHTENVOORDE - Men neme internationaal bekende namen als Dilana Smith (ZA, bekend van Caz en The Voice of Holland), Susan Santos (ES) en Benny Greb’s Moving Parts (DE/USA) en een paar nationale superbands als The Jig en Conjunto Amsterdam. Vul dat vervolgens aan met te gekke tributes van monsterbands als ABBA, Led Zeppelin, Nirvana en Slayer. Top dat af met het beste wat onze regionale muziekscéne te bieden heeft in de vorm van o.a. Raw Flowers, Gascoignes Quartet en Marlot. Blus dit geheel af met veel bier, dans en gezelligheid en zie daar: Keifestival 2017!

 

21 optredens op 11 podia
Zelfs na 31 edities is het Keifestival nog springlevend. Op maar liefst 11 podia, verspreid door het centrum van Lichtenvoorde, zijn er 21 optredens te bewonderen! Nieuw dit jaar is Café Sjakie, gevestigd in Steakhouse Beef ’n Bone. Dit feestcafé is dit jaar dé ultieme pleisterplaats wanneer de Keifestivalbezoeker de barre overtocht maakt van Café de Zaak, Zaal Den Diek en de Concertainer, naar de kroegen in het centrum. Op deze pleisterplaats speelt op straat grootmeester Alan Gascoigne met zijn kwartet, terwijl binnen de feestmuziek iedereen weer oplaadt voor nog een etappe op één van de vele andere locaties.

 

Van acht tot diep in de nacht
Al om acht uur zaterdagavond klinken de eerste klanken van het Keifestival, bij Café De Kletskop zullen de heren van The Cool Trick Lichtenvoorde wakker schudden met hun no nonsense punk ’n roll. Niet lang daarna zal bij alle elf (!) podia van het festival het feest losbarsten en kan Lichtenvoorde zich opmaken voor een lange, lange nacht dansen en feesten! Met Dilana Smith en Susan Santos heeft het Keifestival twee fantastische powervrouwen als headliners op haar programma. Vergeet echter vooral ook niet bij Marlot in de concertainer te kijken, weliswaar niet zo luid, maar zeker zo mooi! Ook dit jaar is de diversiteit enorm, achter elke kroegdeur staat de bezoeker zaterdag een welkome muzikale verrassing te wachten.

 

Kaarten
Kaarten voor het Keifestival zijn tot zaterdagmiddag te koop bij de deelnemende horeca, Westernman Jeans & Casual en via de website. Daarna zijn de resterende kaarten voor € 20,- aan de festivalkassa verkrijgbaar. Ga naar www.keifestival.nl voor het complete programma en alle aanvullende informatie.

Foto: Martijn Koolmees. Ander nieuws