Header image

Slagers uit Uddel en Ruurlo onderdeel van ‘Streeckgenoten’

RUURLO - Iedere regio kent z'n eigen bekende lokale slager, zo ook in Gelderland. Vanaf vandaag krijgen twee slagers uit de provincie een plekje in het schap van de meeste Albert Heijn winkels in Gelderland. Slagers Kuenen (Ruurlo) en Van Rhee (Uddel) presenteren met trots hun favoriete vleeswaren in hun regionale Albert Heijn. De vleeswaren zijn vindbaar onder de naam 'Streeckgenoten'. Landelijk zijn de vleeswaren van de twee slagers ook online verkrijgbaar. Zo vind je het lekkers van dichtbij voortaan in je eigen Appie.

Ambachtelijke kwaliteit

Vleeswaren zijn een belangrijk onderdeel van het boodschappenmandje. Bij Albert Heijn kun je dan ook kiezen uit een breed assortiment, dat vanaf vandaag in de meeste Albert Heijn winkels Gelderland verrijkt wordt met ambachtelijke vleeswaren van de beste slagers uit de regio. Stuk voor stuk producten met een jarenlange historie, en gemaakt volgens traditioneel familierecept. Ze zijn herkenbaar aan het nieuwe label 'Streeckgenoten'.

Gelderse topslagers Wiljo Kuenen en André & Els van Rhee

Twee Gelderse topslagers nemen deel aan 'Streeckgenoten'. Wiljo en zijn vrouw Rolande komen beide uit een slagersfamilie: 'Onze dorpsslagerij in Ruurlo zit al jaren in de familie.' Dat vakmanschap werd onder andere bekroond met de titel Beste slagerij van 2004-2005. Naegelholt is een puur en vetarm Achterhoeks kwaliteitsproduct met een geheel eigen smaak. De Achterhoekse salami is daarentegen een nieuw product met buitenlandse invloeden en een speciale kruiding.

In Uddel, midden op de Veluwe, zijn André en Els van Rhee derde generatie slagers: 'Vlees en worst maken zit in ons bloed.' Naast Zuiderzeese palingworst, maken zij in de slagerij ook Veluws spekrollade, Veluws gerookt vlees en Veluws gebraad.

Wanneer?

Vanaf vandaag zijn de vleeswaren van bovenstaande slagers in de meeste Albert Heijn winkels in Gelderland te vinden. Op ah.nl zijn de producten voor iedereen in Nederland verkrijgbaar. Dus ben je geboren in Gelderland en woon je nu in een andere provincie, dan kun je gewoon je favoriete regionale vleeswaren online bestellen! Ga voor meer informatie naar https://www.ah.nl/streeckgenoten.Ander nieuws