Header image

BZC start prima aan waterpolo seizoen in eredivisie

BORCULO - Schuurman BZC is het seizoen in de eredivisie zaterdagavond prima begonnen. In de eerste wedstrijd van de competitie werd Brandenburg met 15-4 makkelijk verslagen.

Na de eerste periode had BZC al een 4-1 voorsprong in zwembad 't Timpke in Borculo. Daarmee werd een goede bodem gelegd voor de overwinning. Mika Smelt is teruggekeerd bij BZC en was meteen topscorer in de wedstrijd met vier treffers. Youri Roolvink schoot ook vier keer raak in de wedstrijd.

"Vier doelpunten tegen krijgen is op waterpologebied erg uniek", aldus een trotse coach Jan Mensink. "We hebben een lange voorbereiding gehad van twee maanden en een beetje pech gehad met blessures. Je bent dan niet zeker hoe het team er voor staat. We hebben in deze wedstrijd onderstreept dat de voorbereiding goed verlopen is, en dat geeft de burger moed."

Schuurman BZC heeft zich voor dit seizoen met een aantal spelers versterkt. Dinant Muller is overgekomen uit Friesland. Mensink kende hem nog uit zijn tijd als technisch directeur in Friesland. Mika Smelt keert terug vanuit Spanje en Jeroen Hogeboom is na drie seizoenen bij Het Ravijn uit Nijverdal weer terug op het oude nest.

De ploeg uit Borculo heeft dit seizoen een bredere selectie en wil graag meedoen om de bovenste plaatsen. Coach Mensink doet een voorspelling voor dit seizoen. "Alphen heeft zich versterkt met tien buitenlandse spelers. Die ploeg zie ik echt als titelkandidaat en als favoriet. Ook GZC Donk en Utrecht gaan meedoen om de topplaatsen. Daarna komen heel veel ploegen, waaronder BZC, die van elkaar kunnen winnen en dicht bij elkaar liggen. Dat zal dit jaar niet anders zijn."

Komend weekend staat de derby tegen Het Ravijn uit Nijverdal op het programma. Mensink: " Ik kom van Het Ravijn en woon nog steeds in Nijverdal. We kennen elkaar door en door. Het is een beetje Twente tegen de Achterhoek. Wat dat betreft zijn dat de mooiste wedstrijden."

Foto: Youri Roolvink
Ander nieuws