Header image

‘We vermoedelijk vaker de grens over gaan voor boodschappen’

REGIO - Grote kans dat veel mensen uit de regio vaker een ritje gaan maken naar Duitsland. Vooral voor mensen die dichtbij de grens wonen is het aantrekkelijk om boodschappen te doen in ons buurland.

Het nieuwe kabinet is namelijk van plan om het lage BTW-tarief, wat gebruikt wordt voor je dagelijkse boodschappen, te verhogen van 6% naar 9%. Dat betekend onder meer dat je dagelijkse boodschappen duurder worden, maar ook het bezoekje aan de kapper en je etentje in een restaurant.

Duitsland
In ons buurland Duitsland blijven de BTW-tarieven hetzelfde: 7 procent als laag tarief, 19 procent als hoog tarief. Sommige producten zijn er sowieso al goedkoper.

Maar gaan we dan ook daar inkopen doen? "Ik ga straks wel vaker naar Duitsland denk ik" vertelt de 43-jarige Marianne. "We gingen eens in de paar maanden al om inkopen te doen, misschien nu wel vaker". Robin (35) spaart het op: "Het heeft natuurlijk geen zin om elke week te rijden, dan ben je evenveel kwijt vanwege je benzine. Maar als je je lijsje opspaart kan ik denk ik wel wat euro's besparen."

Bron: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws