Header image

The Marshalls zoeken het hogerop in Haaksbergen

HAAKSBERGEN/RIETMOLEN - Zo een keer per jaar zoeken The Marshalls het hogerop. De rockclassicband komt zaterdag 4 november namelijk weer live in actie tijdens het intussen jaarlijkse optreden bij café De Verdieping in Haaksbergen. Met in de gelederen zanger Gerard te Rietmole uit Rietmolen en drummer Ronald Roerink uit Neede.

 

Die traditie is ooit min of meer bij toeval geboren. ,,Toen we destijds met deze band begonnen - intussen ruim vijftien jaar geleden - hebben we de afspraak gemaakt dat we niet zouden optreden op locaties, waar ze een trap hebben”, vertelt zanger Gerard te Rietmole. ,,Dus geen kroegen of zalen op de eerste verdieping of in een kelder. Vanwege het gezeul met al die zware apparatuur.”

 

Maar ja, het kan soms anders lopen in het leven. ,,Een van ons raakte ooit aan de praat met Boudewijn te Koppele, eigenaar van De Verdieping. En die nodigde ons uit om toch eens te komen spelen.”

 

Van het een kwam vervolgens het ander. ,,Het was die avond reuzegezellig, waarop aan het eind van het optreden meteen werd besloten het jaar erop terug te komen. En zo is dus ooit die traditie ontstaan.”

 

The Marshalls heeft rockclassics op het repertoire. Werk uit de roemruchte rock-seventies van onder meer Status Quo, Deep Purple en vooral veel AC/DC. Maar ook werk uit de daaropvolgende decennia van Van Halen en Metallica.

 

De band heeft van oudsher Haaksbergen als uitvalsbasis. Het optreden in De Verdieping is dus min of meer een thuiswedstrijd. ,,Het is er ieder jaar gezellig vol en het is altijd leuk bij te kletsen met al die bekende mensen”, zegt gitarist Harm Dinkla, die overigens deze maand zijn tienjarig jubileum bij de band viert.

 

Gitarist Robert Bouwhuis is intussen terug op het oude nest. Hij maakte in een grijs verleden ook al eens enkele jaren deel uit van The Marshalls. ,,Maar door omstandigheden zag ik me toen helaas genoodzaakt ermee te stoppen. Sinds begin dit jaar ben ik echter weer van de partij en dat voelt goed. Ik bewaar goede herinneringen aan de optredens in De Verdieping en het is mooi om daar terug te keren. Of zoals Golden Earring dat in een van z’n klassiekers zingt: ‘It’s good to be back home’…”

 

Het optreden in De Verdieping aan De Blankenburg 2 begint rond 21.30 uur, de toegang is gratis.Ander nieuws