Header image

Sterrenregen in de Achterhoek viel tegen

ACHTERHOEK - De verwachte sterrenregen is helaas minder goed te zien dan verwacht. Door de bewolking zijn de sterren die aan de hemel staan amper tot niet te zien. Ook voor het spotten van een vallende ster moet je geluk hebben. 

Om de 90 seconden zou zaterdag op zondagnacht een vallende ster te zien zijn. Het hoogtepunt ligt rond 05.00 uur in de ochtend. Echter gooit de bewaking roet in het eten. Sterrenfanaten moeten wachten tot de volgende sterrenregen. En wie met zijn cameraatje buiten wilde gaan liggen kwam ook van een koude kermis thuis want ook de regen maakte het er niet leuker op. 

Op een paar andere plekken in het land zijn de sterren wel goed te zien. Zo melden mensen uit Groningen en Drenthe dat ze kunnen genieten van veel vallende sterren.

Volgend jaar

Zo’n sterrenregen als deze is normaal één keer per jaar te zien, in de tweede helft van oktober. Het komt namelijk omdat het om gruis van de komeet Halley gaat. Deze trok in 1986 langs de aarde. Jaarlijks trekt de aarde door de staart van de komeet. 

Door: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws