Header image

Steeds meer studenten kampen met burn-outklachten

REGIO - Steeds meer studenten hebben last van een burn-out. Onderzoek wijst uit dat drie op de vier studenten vaak of zelfs heel vaak totaal emotioneel uitgeput zijn.

De landelijke studentenvakbond (LSvB) onderzocht dit onderwerp. 34,6% van de studenten heeft een verhoogde kans op een burn-out. Voor de werkende, gezonden mensen onder ons is dit maar 14,6%. 

Graag komt LokaalGelderland met een student uit de regio in contact die een burn-out heeft of dit in het verleden gehad heeft. Mail of bel hun.

NOSop3 maakte een portret van de 23-jarige Jip. Ook zij heeft een burn-out, al ruim twee jaar. "Doordat er steeds meer druk komt te liggen bij studenten om succesvol te zijn, moeten ze constant op een hoog niveau presteren. Het lijkt erop dat psychosociale problemen nog altijd een groot taboe zijn onder studenten, waardoor ze niet de juiste hulp krijgen als ze in de problemen komen” vertelt ze. 

Niet vertellen
Ook durven jongeren zoals Jip het vaak niet aan de buitenwereld te vertellen: “Mijn huisgenootjes zijn er eigenlijk per ongeluk achtergekomen. We gingen naar een feestje, maar er waren te veel prikkels. Ik had te veel het gevoel dat ik leuk moest doen." Het liefste wil ze dat niemand het weet: "Ik wil graag dat mensen mij zien als een sterke, onafhankelijke vrouw, die het allemaal voor elkaar heeft."

Zelf klachten?
Heb je zelf last van depressieve gevoelens of burn-outklachten? Dan kun je terecht bij Korrelatie. Zij kunnen je helpen met psychische klachten via hun site of telefoonnummer 0900-1450.

Door: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws