Header image

Lochemse tankstationeigenaar vertelt over overval

LOCHEM - De zon is nog niet op. Twee mannen lopen in de richting van het AVIA-tankstation in Lochem. Ze pakken een wapen, en eisen aan de kassa geld en sigaretten. Dinsdagochtend is het tankstation aan de Zutphensestraat in Lochem overvallen. Eigenaar Youri Julius doet zijn verhaal. 

Vlak na de overval belt de medewerker die op dat moment aan het werk was zijn baas op. Op dat moment konden de overvallers Lochem nog niet uit zijn. Julius lag nog diep te slapen. "Op dagen dat ik niet vroeg hoef te werken ben ik echt niet op 07.00 uur al wakker", lacht hij. "Mijn medewerker vertelde dat hij net overvallen is. Ik schrok me rot." Hij is direct naar zijn zaak toegereden. 

Ergste telefoontje
Daar aangekomen hadden klanten de medewerker al opgevangen. "Ook was de politie al aanwezig." Hij beschrijft het telefoontje dat hij die ochtend kreeg als "het ergste telefoontje die je kan krijgen als ondernemer. 

Julius runt het tankstation nu twee jaar. "Zoiets heb ik nog nooit mee hoeven maken gelukkig", vertelt hij. "Wel is er een keer ingebroken bij de vorige eigenaar. Maar dat was dan ook echt het ergste." 

Laffe streek
Op het moment van de overval was er één medewerker in de zaak. "Ik had liever gehad dat ik daar zelf gestaan had. Het voelt niet fijn dat het personeel hier mee heeft moeten dealen. Het is echt een laffe streek." 

De daders zijn nog niet gevonden. "Ik hoop dat dit snel gebeurt. De politie doet hun werk goed, en dat is fijn. Ook wij vragen klanten en omwonende om tips." Aan de beveiliging van het tankstation ligt het niet: "We hebben een goed alarmsysteem en camera's. Je weet altijd dat dit kan gebeuren. Ook al voldoe je aan alle eisen. Een kogelvrije kooi met daarin de kassa's had het waarschijnlijk ook niet kunnen tegenhouden."

Door: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws