Header image

Früchte des Lebens bij Kunstgemaal Bronckhorst

BRONCKHORST -  Op zaterdag 28 oktober om twee uur s ’middags, openen Carina Riezebos en Thomas Hartz de tentoonstelling “Früchte des Lebens” in Het Kunstgemaal. Zij zullen vertellen over hun werk en inspiratiebronnen. Iedereen is van harte welkom voor deze opening.

 

 

De werken van deze twee bijzondere kunstenaars zijn te zien tot 7 januari 2018 en de toegang is gratis.

 

 

Carina Riezebos is industrieel vormgever van glas en kristal. Eind 2009 is zij begonnen als huisontwerpster van Royal Leerdam Crystal. Een titel die haar in een rij grote ontwerpers plaatst.

 

 

In haar werk speelt ze met de ruimte die bestaat tussen kunst en toepassing, de spanning tussen de functie van een object en de autonome vormgeving. Daarbij is ze altijd op zoek naar iets dat het object persoonlijk en afwijkend maakt zodat het méér wordt dan uitsluitend een gebruiksvoorwerp. Door op deze manier het werk te benaderen probeert ze de afstand tussen kunstobjecten en het dagelijks leven minder groot te maken. Tegelijkertijd stelt het haar in staat te experimenteren met nieuwe concepten, vormen en kleur- en slijptechnieken.

 

 

De werken van de Duitser Thomas Hartz zijn gebaseerd op plantentekeningen en de wetenschappelijke pionierstijd van de 18e-eeuwse ontdekkingsreizen. Hij vindt zijn materiaal daarvoor zowel in oude litho's als in digitale databanken. Zo ontstaan stillevens waarin lichamelijke en florale beelden in elkaar overgaan. Ze refereren aan een barokke en surrealistische wereld.

 

 

Voor zijn grote zwart-wit composities tekent Thomas Hartz in korte tijd met fineliners eerst honderden kleine schetsen. De onderwerpen van deze schetsen komen uit publieke beeldarchieven, anonieme snapshots, persoonlijke familiealbums en die van anderen. Door de associatieve samenstelling van meerdere lagen ontstaat een denkproces bij de toeschouwers. Het zijn werken waarin verleden, heden en toekomst zich als in hergebruikt perkament onherkenbaar vermengen.

Met zijn werk laat Hartz op een utopische manier de essentie van lichamen en dingen zien.

 

 

Het Kunstgemaal vindt u op de dijk bij het stadje Bronkhorst (Veerweg 1). Behalve van de tentoonstelling “Früchte des Lebens”, kunt u hier genieten van een prachtig uitzicht over de uiterwaarden van de IJssel. Eventueel onder het genot van een hapje en een drankje in het Keukengemaal.

 

 

Voor meer informatie over de tentoonstelling “Früchte des Lebens” of over Het Kunstgemaal kunt u zich wenden tot Joost Wolters ( info@hetkunstgemaal.nl of 06 11392349 ).

In de winter geopend van donderdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.Ander nieuws