Header image

Brons voor Tijmen Effting van RGV Ruurlo Turnen Heren

RUURLO – Op zaterdag 28 januari stond RGV Ruurlo weer op verschillende plekken in District Oost op de wedstrijdvloer. Tijmen Effting (Turnen Heren) had zich weten te plaatsen voor de halve finale van de 4e divisie. Deze wedstrijd werd georganiseerd in Nijverdal. Voor de acrogymnasten mochten twee teams helemaal afreizen naar Urk om daar deel te nemen aan de eerste plaatsingswedstrijd voor het CD-Niveau.

Turnen Heren

Tijmen Effting (Instap – 12) had in de kwart finale zijn deelname aan deze wedstrijd weten veilig te stellen. Tijdens deze halve finale kon Tijmen proberen zich te plaatsen voor de Toestelkampioenschappen, de Districtsfinale en de Landelijke Finale. Tijmen heeft alle zes toestellen geturnd en liet hier mooie resultaten zien. Op vloer heeft hij zich erg goed weten te verbeteren ten opzichte van de vorige wedstrijd, maar ook de oefening bij voltige en brug gelijk was een goede verbetering merkbaar. Al met al heeft dit geresulteerd in een geweldige bronzen medaille en die bronzen medaille zorgt er tevens voor dat Tijmen zich heeft weten te plaatsen voor alle drie finales! Een super prestatie! Tijmen gaat nu alles op alles zetten om in de finales een zo hoog mogelijke ranking te halen. De Districtsfinale is op 18 maart (Putten) en voor de Landelijke Finale mag Tijmen afreizen naar Amsterdam op 20 mei.

Acrogym

Afgelopen zaterdag mochten twee teams van RGV Ruurlo afreizen naar Urk om daar hun eerste wedstrijd te draaien in het CD-Niveau. Julia Wolters, Jet Beuzel & Nine Kok (Damesgroep D-Senior) draaide een mooie oefening, enkele spectaculaire onderdelen lieten ze zien. Helaas was het laatste element te kort en dit heeft de dames bijna een punt gekost. Julia, Jet & Nine zijn op een mooie vierde plaats geëindigd, met een afstand van 0,600 op het goud. Dat betekend wat voor de volgende wedstrijd!

Het tweede team was een Damesgroep C-niveau bestaande uit Yasmin Fisser, Marjolein van Haaften & Ji-Lin Veerman. Voor het eerst nam RGV Ruurlo deel in deze categorie, waar de concurrentie erg sterk is. Maar met twee sterke oefeningen lieten Yasmin, Marjolein & Ji-Lin zien dat ze in dit niveau thuis hoorde. De dames zijn op een vijfde plaats geëindigd en hebben het limiet weten te behalen, wat goed perspectief biedt op een eventuele doorstroming naar de Districtsfinale op 1 april in Ruurlo.

De volgende wedstrijd voor deze meiden is op 4 maart in Hellendoorn. De overige vier CD-teams van RGV Ruurlo komen volgende week (zaterdag 4 februari) aan de beurt in Wapenveld.Ander nieuws