Header image

’t Buurtschap speelt ‘Rebecca’ in de Hofnar in Aalten

AALTEN - Rebecca is een roman uit 1938 geschreven door Daphne du Maurier. In 1940 is het boek verfilmd onder regie van Alfred Hitchcock. De hoofdrollen werden vertolkt door Laurence Olivier en Joan Fontaine. Komend voorjaar brengen wij een toneelversie!

 

Een naïeve jonge vrouw werkt als gezelschapsdame van mevrouw Van Hopper. Tijdens een reis naar Monte Carlo ontmoet ze de aristocratische weduwnaar Maxim de Winter. Ze worden verliefd op elkaar en al binnen enkele weken trouwen ze. Ze trekken in zijn landhuis in Cornwall en de vrouw wordt bekend als 'de tweede mevrouw De Winter'. Van een hartelijke ontvangst is nauwelijks sprake: niemand van het personeel toont enthousiasme over de komst van de nieuwe vrouw en vooral de kille huishoudster Danvers maakt haar het verblijf niet makkelijk. Iedereen blijft trouw aan Maxims eerste vrouw, Rebecca, die onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Er wordt haar verteld dat ze door de verdrinkingsdood om het leven kwam, maar meer wil niemand kwijt over haar dood.

 

Aanvankelijk is ze nog blind van liefde. Haar echtgenoot reageert af en toe zeer agressief als zijn eerste vrouw wordt besproken, maar de tweede vrouw kan hem dit vergeven. Door toedoen van Danvers en Jack, Rebecca's "neef" die stiekem langskomt als Maxim in Londen is voor zaken, wordt ze steeds onzekerder. Rebecca blijkt nog een grote rol in ieders leven te spelen en Danvers maakt haar verblijf steeds minder aangenaam. Tijdens een feest overtuigt ze haar een jurk aan te doen die ooit toebehoorde aan Rebecca. Ze denkt hiermee een gunst te doen aan haar man, maar hij is razend als hij haar zo ziet...Goede wijn behoeft geen krans en zo is dit ook met ’t Buurtschap.

 

De voorstelling begint om 20:00 uur en de zaal is open vanaf 19:30 uur. Toegangsprijs € 10,=.

 

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgen bij:
via de website www.streektheaterDepol.nl
Boekhandel  Messink en Prinsen, Landstraat 39 in Aalten;
Boekhandel Meneer Kees, Landstraat 7 in Aalten ;
of ’s avond aan de kassa van het evenementencentrum De Hofnar, Polstraat 7 te Aalten.Ander nieuws