Header image

Nacht van de Nacht in Aalten

AALTEN - Op zaterdag 28 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties, samen met zo’n 300 andere organisaties, de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. De gemeente Aalten heeft besloten om deel te nemen aan de Nacht van de Nacht en doet op 28 oktober het licht uit in de buitenruimte van het gemeentekantoor aan de Hofstraat 8 in Aalten, inclusief de parkeerplaats.

De gemeente Aalten roept iedereen op ook hun steentje bij te dragen aan het initiatief door de lichten in bedrijf, gebouw of woning te doven. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de lichtvervuiling in de nacht van 28 op 29 oktober zoveel mogelijk wordt teruggebracht.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden door het hele land honderden activiteiten georganiseerd, waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. De Stichting Natuur en Milieu Aalten organiseert een avondwandeling, waarbij deelnemers kunnen luisteren naar de verrassende geluiden van het nachtelijke leven.

Op de website www.nachtvandenacht.nl staat meer informatie over de avondwandeling en over tal van andere activiteiten die worden georganiseerd.Ander nieuws